tel: +31 6 25 23 89 58

Alle diensten

Onderhoud

Zeker! Het onderhouden van een website is een essentieel onderdeel van het runnen van een succesvolle online aanwezigheid. Nadat een website is gepubliceerd, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat de website veilig, snel en up-to-date blijft. Hieronder volgt een uitleg over hoe jouw bedrijf de onderhoud van websites doet nadat deze is gepubliceerd:

1. Maak een onderhoudsplan

Voordat je begint met het onderhouden van een website, is het belangrijk om een onderhoudsplan te maken. Dit plan moet een lijst bevatten van de taken die moeten worden uitgevoerd, de frequentie waarmee ze moeten worden uitgevoerd en wie verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de taken. Het onderhoudsplan kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website, maar algemene taken zijn het controleren van de beveiliging, het bijwerken van software en het uitvoeren van back-ups.

2. Controleer de beveiliging

Beveiliging is een belangrijk aspect van website-onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op beveiligingslekken en deze te patchen om de website te beschermen tegen hacks en malware. Dit omvat het bijwerken van alle software en plug-ins die op de website worden gebruikt en het uitvoeren van scans op zoek naar kwetsbaarheden. Het is ook belangrijk om een back-up van de website te maken voordat er updates worden uitgevoerd om te voorkomen dat er gegevens verloren gaan.

3. Bijwerken van software en plug-ins

Een van de belangrijkste aspecten van website-onderhoud is het bijwerken van software en plug-ins. Dit omvat het bijwerken van het content management systeem (CMS) en andere software die op de website wordt gebruikt, evenals het bijwerken van alle plug-ins en thema’s. Het bijwerken van deze software is belangrijk om de veiligheid van de website te waarborgen en om ervoor te zorgen dat deze optimaal presteert.

4. Testen en controleren van de website

Nadat updates zijn uitgevoerd, is het belangrijk om de website te testen en te controleren om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Dit omvat het controleren van de functionaliteit van de website, het testen van alle formulieren en het controleren van de snelheid en prestaties van de website. Het is belangrijk om problemen snel op te sporen en op te lossen om te voorkomen dat bezoekers de website verlaten vanwege een slechte gebruikerservaring.

5. Uitvoeren van back-ups

Het maken van back-ups van de website is essentieel om ervoor te zorgen dat gegevens niet verloren gaan als er iets misgaat. Het is belangrijk om regelmatig back-ups te maken vande website en deze op te slaan op een externe locatie, zoals een cloudopslag of een externe harde schijf. Dit zorgt ervoor dat als er iets misgaat met de website, zoals een hack of technische storing, de gegevens kunnen worden hersteld vanuit de back-up.

6. Monitoren van website verkeer en prestaties

Om de prestaties van de website te optimaliseren en de gebruikerservaring te verbeteren, is het belangrijk om het websiteverkeer en de prestaties te monitoren. Dit omvat het controleren van de laadtijd van de pagina’s, het bijhouden van het bouncepercentage en het analyseren van de zoekwoorden en zoekopdrachten die bezoekers gebruiken om de website te vinden. Door deze gegevens te analyseren, kan het bedrijf de website optimaliseren voor betere prestaties en gebruikerservaring.

7. Continu onderhoud en verbetering

Website-onderhoud is een voortdurend proces en het is belangrijk om dit regelmatig uit te voeren om ervoor te zorgen dat de website veilig, up-to-date en optimaal presteert. Dit omvat het regelmatig controleren van de beveiliging, het bijwerken van software en plug-ins, het testen van de website en het uitvoeren van back-ups. Door deze taken regelmatig uit te voeren, kan het bedrijf ervoor zorgen dat de website voldoet aan de behoeften van de bezoekers en blijft functioneren zoals bedoeld.

Kortom, het onderhouden van een website is een essentieel onderdeel van het runnen van een succesvolle online aanwezigheid. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kan het bedrijf ervoor zorgen dat de website veilig, snel en up-to-date blijft, wat resulteert in een betere gebruikerservaring en hogere conversies.

Intresse?

Ben je benieuwd wat deze dienst voor jou zou kunnen betekenen? Stuur ons dan een berichtje! We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.