tel: +31 6 25 23 89 58

the artistic design studio logo
seo optimalisatie, blog schrijven

Alle diensten

Analytics

Als eigenaar van een website is het belangrijk om te weten hoe uw website presteert en hoe bezoekers deze gebruiken. Analytics bieden inzicht in het gedrag van uw websitebezoekers, zoals hoe lang ze op uw website blijven, welke pagina’s ze bezoeken en hoe ze op uw website terechtkomen. Door deze informatie te analyseren, kunt u uw website optimaliseren om de gebruikerservaring te verbeteren en uw conversieratio te verhogen.

Om de analytics van uw website bij te houden, maakt uw bedrijf gebruik van een webanalyse-tool. Deze tool houdt bij hoe bezoekers uw website gebruiken en genereert rapporten met deze informatie. Er zijn verschillende webanalyse-tools beschikbaar, waaronder Google Analytics, Piwik, Adobe Analytics en Kissmetrics. Uw bedrijf maakt gebruik van Google Analytics, een van de meest populaire webanalyse-tools.

Stap 1: Het instellen van Google Analytics: Om Google Analytics te gebruiken, moet u eerst een account aanmaken. Uw bedrijf kan u hierbij helpen. Zodra uw account is ingesteld, moet u Google Analytics op uw website installeren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het type website dat u heeft en hoe deze is gebouwd. Uw bedrijf kan u helpen bij het instellen van Google Analytics op uw website.

Stap 2: Het instellen van doelen: Doelen stellen is een belangrijk onderdeel van het gebruik van Google Analytics. Doelen zijn de acties die u wilt dat uw websitebezoekers uitvoeren, zoals het invullen van een formulier of het plaatsen van een bestelling. Door doelen in te stellen, kunt u het gedrag van uw websitebezoekers volgen en zien hoe goed uw website converteert. Uw bedrijf kan u helpen bij het instellen van doelen op uw website.

Stap 3: Het bekijken van rapporten: Zodra Google Analytics is ingesteld en doelen zijn ingesteld, kunt u beginnen met het bekijken van rapporten. Uw bedrijf kan u helpen bij het begrijpen van de verschillende rapporten die beschikbaar zijn in Google Analytics. Enkele van de belangrijkste rapporten zijn:

  • Overzicht: Dit rapport geeft een overzicht van het aantal bezoeken, het aantal unieke bezoekers, de gemiddelde tijd op de site en de bouncepercentage.
  • Acquisitie: Dit rapport laat zien waar uw websitebezoekers vandaan komen, zoals zoekmachines, sociale media of andere websites.
  • Gedrag: Dit rapport toont het gedrag van uw websitebezoekers, zoals welke pagina’s ze bezoeken en hoe lang ze op uw website blijven.
  • Conversies: Dit rapport toont hoe goed uw website converteert, inclusief het aantal doelen dat is voltooid en het conversiepercentage.

Stap 4: Het interpreteren van rapporten: Het interpreteren van rapporten is een belangrijk onderdeel van het gebruik van Google Analytics. Uw bedrijf kan u helpen bij het begrijpen van de gegevens in de rapporten en hoe u deze kunt gebruiken om uw website te

de website en deze op te slaan op een externe locatie, zoals een cloudservice of een externe harde schijf. Dit zorgt ervoor dat als er iets misgaat met de website, er altijd een back-up beschikbaar is om de website te herstellen.

Stap 6: Optimaliseren van de website: Het optimaliseren van de website is een continu proces en maakt deel uit van het onderhoudsproces. Dit omvat het optimaliseren van afbeeldingen en video’s om de laadtijd van de website te verminderen, het controleren van de SEO en het toevoegen van nieuwe inhoud. Het is belangrijk om de prestaties van de website regelmatig te controleren en te optimaliseren om ervoor te zorgen dat deze optimaal presteert.

Stap 7: Houd de website up-to-date: Het bijhouden van de website is essentieel om ervoor te zorgen dat deze relevant blijft en blijft voldoen aan de behoeften van de bezoekers. Dit omvat het toevoegen van nieuwe inhoud, het bijwerken van de lay-out en het bijwerken van de informatie op de website. Het is belangrijk om de website regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat deze up-to-date blijft en relevant blijft.

Conclusie: Het onderhouden van een website is een essentieel onderdeel van het runnen van een succesvolle online aanwezigheid. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kan de veiligheid en prestaties van de website worden gewaarborgd en kan ervoor worden gezorgd dat deze up-to-date blijft. Een effectief onderhoudsplan omvat het controleren van de beveiliging, het bijwerken van software en plug-ins, het testen en controleren van de website, het uitvoeren van back-ups, het optimaliseren van de website en het up-to-date houden van de website.

Als jouw bedrijf niet de tijd of middelen heeft om het onderhoud van de website uit te voeren, kan het uitbesteden van deze taken aan een professioneel bedrijf een goede oplossing zijn. Deze bedrijven hebben de expertise en middelen om effectief website-onderhoud uit te voeren en ervoor te zorgen dat jouw website veilig, snel en up-to-date blijft.

Intresse?

Ben je benieuwd wat deze dienst voor jou zou kunnen betekenen? Stuur ons dan een berichtje! We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.